Mosmá biztos, hogy a világ vak. Én meg csak bámulok belefele, miközben tenyésznyúlszerűen szaporodnak bennem a miafaszvan kezdetű kérdések.

Először jött nekünk ugye ez az évértékelőféleség. A Forradalmi Jogász-paraszt Kormány első embere értekezett a megújulás évéről, szokás szerint a gondosan kiválogatott rezsimszolgák párás tekintetével övezve. Plusz időnként ütemes taps és viktorviktor.
Minden nagyon jó, minden nagyon szép és az ápolók is kedvesek. Igaz a gyógyszer, amit kapok, egy kicsit keserű. Meg ilyenek. Ráadásul dakota ló megdöglött, most a hoki a menő.
Vajon mit szólhattak ehhez a társutas jelentéktelen ideológiai pártszerűség ájtatos tekin tetű hívei?
Ha szóltak is, nem számít.
Nem számít, hiszen nem arra kell figyelni, amit mond, hanem arra, amit tesz. Mint köztudott.
Például a fidesz frakció öszödi egri zárt ülésén bejelentett puccsleverés.
Na az tett gázgézák!
Merhogyugye előmerészkedtek a mocskos imperialista szabotőrök, a kémek, a kútmérgezők, a tejfölhamisítók, az árdrágítók és a metróalagutakban sötétben bujkáló ellenforradalmárok. Továbbá a lázítók és a rémhírterjesztők is. Ez utóbbiak főleg. Na ezek mind összefogtak a csúnya kizsákmányoló és gyarmatosító Európával, kart karba öltöttek a külföldi cselédsajtóval és nem átallottak puccsot szervezni népünk köpcös, ámde bölcs vezére ellen.
Höhö.
Hát nem tudták, hogy népünk bölcs, ámde köpcös vezére, ha úgy szottyan kedve napi két puccsot is le tud verni? Sőt néha hármat is. Az se számít, ha a puccskísérlet (mint ahogy ez is) összehangolt és világméretű. Mi az neki.
Ez olyan szép, hogy már teljesen beleéltem magam gázabbnál gázabb, ám felettébb vicces képekbe, amikor valakinél leeshetett a tantusz, hogy ez már szintiszta paranoia és előjöttek Debrecenből meg Hódmezővásárhelyről a rendszer ágyúgolyói és serényen elmaszatolták az egész cuccot.
Kár. Pedig olyan jól hangzott.
Most meg az hírlik, hogy ha puccs, meg leverés nem is volt, azér egy kis elengedés sikerült. Neeem, nem azt. Hanem az állam mostanra már egy terhes rúdugróhoz hasonlítható hasznosságú főjét.
Hámitmongyak.
Tetszik nekem ez az elengedés. Márminthogy a kormányfő elengedi az államfőt. Ez olyan saátosan magyar. Először a bolgár tengerpartról képeslapon kinevezi,  most meg csak úgy zutty elengedi és kész? Mér, eddig fogta? És ha fogta, mér eddig?
Na mindegy.
Remélem talál egy olyan csókos aláírógépet, aki tud helyesen írni és nem másolta a szakdolgozatát, disszertációját, miegymását. Már persze, ha ezt is nem maszatolják el az ágyúgolyók.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr944113540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása