Most, hogy talán lassan végetér a tüntimatek, pár szót ejtenék én is erről a múlt hétvégi kispolgári hömpölyről.
Szerintem viccesországot játszunk mámegint.

Múlt szombaton Budapest uccáin hömpölygött a népek árja, zengve a dalt üde mámoros ajakkal, miszerint az ájemef vegye tudomásul, hogy Magyarország csak nagyon komoly feltételek mellett hajlandó az ő hiteleit elfogadni. Ha nem tetszik, fel is csút, le is csút! És ha már csút, akkor Viktor a király, oszt kész. Továbbá el a kezekkel.
Ráadásul megértük azt, amire az elmúlt húsz évben gondolni sem mertünk. Idejön szervezetten, buszokkal egy csomó határon túli magyar, és megmondja hogy mi a jó nekünk. Meghogy ki. Csak úgy, a miheztartás végett, hogy legyen némi fogalmunk nekünk habema (határon belüli magyar) származékoknak, ki is fogja szellenteni a passzátot tizennégyben.
Ezt írtam a minap:

"Sokan lesznek. Muszáj, hogy sokan legyenek, mert nem engedhetik meg, hogy kevesen legyenek. Erőt kell mutatniuk bármi áron."

Bejött. Valóban sokan voltak. Erőt azonban nem mutattak. Buszokkal összehordott humán halmaz voltak csupán, bárhogyan is magyarázzák utólag. Kinek akartak bizonyítani a sokaságukkal? A köpcös vezérüknek? Ő még egy szót sem volt hajlandó rájuk pazarolni. Az ellenzéknek? Ők aztán igazán tudják, hogy mennyibe kerül egy ilyen buli és hogy kinek van erre ennyije. A külföldnek? Őket a helyszínen tartózkodó megfigyelőik tájékoztatták a csődítés logisztikai részleteiről.
De ha mindezektől el is tekintünk, az meg már szinte tragikomikus, hogy miközben az erre tudatosan hergelt nép önfeledten, bő nyállal köpködi a világot és európát, az istenített vezető a rendkívüli és meghatalmazott (pénz)tárca nélküli miniszterét elküldi egy kis tarhakörútra ugyanoda, miniszterek és államtitkárok sora bizonygatja a világnak, hogy nem úgy gondoltuk mi aztat a szabadságharcot, és a vezér maga is békülőhaknira indult Brüsszelbe.
Semmi gond.
Ha változik a mantra és a szükség úgy hozza, a Zsoca, meg az ikaruszos reinkarnátor majd összebuszoztat egy csődületet az ájemef meg az eu dicsőítésére is.
Mi az nekik?

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr363744372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása