Hámitmongyak. Talán így előlegbe annyit, hogy a Magyarország miniszterelnöke feliratú körpecsét legfőbb őre és tulajdonosa, a Forradalmi Jogász-paraszt Kormány első jogásza és parasztja, a nagytudású hatalomtechnikus beindította a Nagy Játszma című, nagy érdeklődésre számító műsorszámát.

Merhogy mos jött el az ideje ennek.
Az árpádsávos unokaöcsi már kezd komoly gondot okozni, ezért nem lehet már halogatni tovább az immár apányi méretűvé és aktivitásúvá növekvő heréjük elkapását és immár nemcsak jelképes megszorongatását.
Tudja ő, hogy ezt meg kell tennie, még akkor is, ha ez bizony már olyan csoportok leszakadását is okozhatja a bázisról, amelyek valóban érzékenyen érintik.
Mondjuk az sem töltheti el önfeledt örömmel, hogy ha még óvatosan is de kezd kialakulni valami közeledésféle az MSZP-LMP-Civilek vonalon, ráadásul még az ősellenség Gyurcsány is egyre jobban mozgolódik mind a pártjában, mind azon kívül.
Oda köllött már csapni, na!
Nosza jött is legott a hír:

"Az ügyészség kérte Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűléstől. Kövér László, az Országgyűlés elnöke már megkapta a Legfőbb Ügyész levelét, amit továbbított a mentelmi bizottságnak. A feljelentést még Schiffer András, az LMP jelenlegi frakcióvezetője tette 2009 októberében hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt. "(Hírszerző,2011.04.29.)

Ez ugyan a lámpavasazóknak egy kissé karcsúnak tűnhet, de a börtönt és bilincset - vezetőszíjat delirálók ellesznek vele, egy darabig, legalábbis amíg törvényileg és egyéb módszerekkel egy kissé szétrúgják a jobbik és az ő bakancsos szatelitjei hátsóját. Az meg egyenesen zseniális, hogy még véletlenül sem az elszámoltatási biztosok méltán áldásos tevékenysége miatt lépett a Magyar Köztársaság Független Ügyészsége éppen most, hanem a belvárosi ficsúrpárt majdnem másfél évvel ezelőtti feljelentésére hivatkozva, ügyesen dorong méretű éket verve bármiféle közeledési kísérlet alanyai közé.
Ez azér pestiesen szólva, nem semmi.
Ahogy olvasom netszerte, a célcsoportok kajolják is.
Csakhát van itten kérem szépen egy kis bibi.
A lehetmások feljelentése:

"A Legfőbb Ügyészhez címzett feljelentésében a párt arra hivatkozik, hogy a sukorói King’s City-megaberuházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítése során megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket." (MTI, 2009.10.06.)

Ércsük, emberek?
A gyanú szerint, megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket.
Azaz Gyurcsányt jelenleg a Sukoró üggyel kapcsolatban nem gyanúsítják semmivel, hanem a konkrétan ezzel kapcsolatban akarja kihallgatni gyanúsítottként az ügyészség:

"Az LMP most azért tesz feljelentést, hogy világos legyen: a közhatalmat gyakorló személyek nem magánvállalkozásukat, hanem a Köztársaságot képviselik. Éppen ezért kötelesek tiszteletben tartani az állampolgároknak azt a jogát is, hogy alternatív fejlesztési elképzeléseiket a nyilvánosság előtt ütköztessék a kormányzati tervekkel - olvasható közleményükben."

A köpcös vezért profi hatalommérnökként kezeli mindenki, de az a gyanúm, hogy ezúttal elszámolta magát. Nem jó lufit kezdett el fújni, és azt is túl nagy erővel.
Ki fog ez pukkadni köpcöském, és a nyál, ami benne van, rád fog  visszafröccsenni.

P.s.:
Egy érdekes kapcsolódó anyag a Sukoró ügyhöz:

http://atv.hu/video/video-20110408_csaszy_zsolt

Érdemes végignézni, de akinek nincs türelme hozzá, a lényeg a 13:20-as és a 10:35-ös számlálóállásnál van.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr802866995

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány versus Köztársaság 2011.05.01. 15:12:02

 Az elmúlt évek egyik legérdekesebb és legpikánsabb ügye lesz a Gyurcsány Ferenc elleni büntetőeljárás. A legfőbb ügyész ugyanis hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt kéri a volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését, amiről Gyurcsány...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.04.30. 19:29:45

Halkan megjegyzem, hogy ilyen alapon - mármint hogy "megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket" - az Orbán-kormány gyakorlatilag valamennyi intézkedése miatt feljelenthető, kezdve onnan, hogy csak azért egyéni képviselői indítványok formájában nyújtottak be törvényjavaslatokat, hogy ne kelljen lefolytatni a jogalktási törvényben előírt egyeztetéseket...

neonbagi · http://neonbagi.blog.hu/ 2011.04.30. 20:21:50

@Michael Knight:
Szerintem inkább hangosan kellene megjegyezni. Meg azt is, hogy azokban az ügyekben sem lehetmásék, sem senki más nem tett feljelentést.
süti beállítások módosítása