Szopóágon a nyuggerek

2011.05.13. 19:46

Természetesen ahogy szokták, egyéni képviselői indítványként nyújtotta be ma Lázár János és Balsai István a nyuggereket szívató alkotmánymódosítást.

Ha valakinek eddig egy kicsi kétsége is lett volna a szándékot illetően, most eloszlatták.
Arról van itten szó, drága nertársak és nertársnők, hogy a kormány által gondosan kiválasztott kivételektől eltekintve, csak azok kaphatnak majd nyugdíjat, akik elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt. Az öregségi nyugdíjkorhatárt megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető.
Ez itten a szopatás lényege.
Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy egy később meghatározott öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjasok érzékeny és könnyes búcsút vehetnek a nyugdíjuktól és vagy segélyt kapnak, vagy azt sem és mehetnek vissza dolgozni.
Mindezt természetesen a jövendő generációk érdekeire és várható terheire való tekintettel.
Itten lehet elolvasni az irományt:

http://www.parlament.hu/irom39/03199/03199.pdf

Gratulálok!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr612901624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása