Egész hétvégén, valahogy rossz érzésem volt. Kétség és remény közt vergődtem, hogy netán ezen a héten esetleg háború nélkül maradunk.
De hálistennek nem.

A világ legvezérebb köpc.. izé... legköpcösebb vezére a nemzet nagykövetei előtt már hétfőn meghirdette a következő, a mindent eldöntő, a végső harcot a a nemzetközi és hazai pénzügyi spekulánsok és az ő nemtelen támadásaik ellen, amit a mi szuverenitásunk ellen fognak majd aljasul elkövetni.
De mi nem hagyjuk! Istenuccse! Nemaddigga! Meg ilyesmik.
Kezdetnek mondjuk kétharmadosan bevezetjük a gazdasági hadkötelezettséget és a közmunka mintájára a sok pondró ingyenélőből létrehozzuk a gazdasági közkatonaságot. Vagy esetleg közgazdasági katonaságot, vagy talán katonagazdasági községet. Ez még későbbi döntés tárgya lesz. Természetesen nem XXI. századi módszerekkel. Ez valami papírcsákós, fakardos, hintalovas cucc lenne. Ezek aztán a "csicskahadának a lépte dobog" kezdetű közmunkásmozgalmi sanzont harsányan és önként dalolva vonulnának fel a nyugati határra és ott harci alakzatba rendeződnének. Ha begyűrűzési tevékenységet észlelnek, azt azonnal a kardélükre fogják hányni. Az aznapi étkezési ellátmányukkal együtt, ha találnak kocsmát is a közelben. Akinek a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel nem jut fakard, az a méltán népszerű léggitározáshoz hasonlóan légkardozással venné fel a küzdelmet a folytonfolyvást begyűrűzni akaró válság ellen.
Ha a válság ettől sem röhögi magát halálra, akkor esetleg a magyar devizahiteleket svájci frank helyett svájci sapka alapúra változtathatnánk, talán néhány Wass Albert szobrot és Trianon emlékművet is lehetne állítani, és ezután folyamatosan a himnuszt kellene játszani  körkörösen a határokon. Minél többször játsszák le, annál hamarabb megoldódik a probléma. És valószínűleg pár fröccsöntött szentjobb és kinyomtatott nyenyi, meg alaptörvény is sokat segítene.
Az egész világ egy baszott nagy agylágyulat, és Magyarország a góca.
Meg a pántlika kalapján, de ez most mellékszál.
Most akkor tényleg arra kell várni, hogy az az ember, akinek alig több mint egy évvel ezelőtt Barrózóék egy elsős számtankönyvbe tekert közgazdasági alapismeretek tankönyvvel verték bele a fejébe, hogy nem emelheti tovább az államadósságot a jobb keze által delirált csodálatos gazdasági program  - amit már akkor minden mértékadó közgazdász működésképtelennek tartott - érdekében sem, és aki annak ellenére továbbra is ragaszkodik hozzá és a kiagyalójához, amikor már látszik, hogy az csúfosan megbukott, másfél év forradalmas, szabadságharcos és most már háborús szófosás után végre előkap, vagy esetleg egy új jobbkezével előkapat valami bétervet, ami nem hagymázas álmokon alapul, hanem a valós folyamatokra ad valós válaszokat?
Várni éppen várhatunk, de már nincs sok időnk.
 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr273192927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újrakezdi működését a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája 2011.09.02. 10:26:45

Hadkötelezettséget Ellenzők Köre néven indul újra, az 1993-ban alakult, de  2004.11.13-n működését felfüggesztett politikai szervezet. A 2012-én hatályba lépő új alkotmány és új honvédelmi törvény értelmében megszűnik a polgári szolgálat lehetőség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása