Így ünnep előtt...

2012.03.13. 14:52

Most akkó itt állok szügyig a córeszban, hogy ki fog vajon nekünk gyűlölködő csetepatét csinálni az ünnepből? A hazánkat interszitin elöntő orbánhaver lengyel bratankik, a millahívő franciák, vagy a kiscsoportban nyomuló viperás betyárféleségek?

Merhogy a hírek szerint ezek lesznek a főszereplők majd az idei iduson.
Teatyaúristen!
De szép is vót, amikor még arról ment a társadalmi vita, hogy most akkó a tojásdobálás az a véleménnyilvánítás egyik formája, vagy netán csak szimpla tahóság. Amikor valaki meglátott egy fekete esernyőt, azonnal körülnézett, hogy hol a Demszky? A síppal - dobbal az összes ünnepi helyszínt végighaknizó bértakaroggyozókról meg szó se essék.
Csak erről a libsibolsibuzzancs gyűlölködő csetepatés készülődésről.
Nemhogy értve az idők szavát, mindenki az állami ünnepségeken tapsolná narancssárgára a tenyerét és viktorvikorozna fennhangon. Megkímélve ezzel az államkasszában bértapsoncokra elkülönített pénzeszközöket. Vagy legalább önfeledten hazaárulózva és nemleszünkgyarmatozva betagozódna az immár nemzetközivé váló fülkeforradalmi szabadságharcos békemenetbe. Másnap meg fröcskölné fennhangon valóságosan és virtuálisan, hogy mi többen voltunk tüntizni, mint ti, tehát nekünk van igazunk, ti meg szarok vagytok.
Persze a fő mutatvány a köpcös beszéde lesz.
Szerintem nem tanulság nélküli néhány mondatot idézni a tavalyiból:

"Kiálltunk az országért, amikor rendben és méltó módon elbúcsúztunk a Nemzetközi Valutaalaptól."

"...nem tűrtük el 48-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 56-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak. Most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk. "

Most, hogy már mindenki számára látható a vezér bölcs előrelátása, kiváncsi vagyok mi lesz az őt körülvevő fizetett közönségnek előadott idei mantra. Hogyan lesz előadva, hogy miként lett a kuruc ellenállásból serény valagnyalás.
A közönség kevésbé, vagy egyáltalán nem fizetett része meg elgondolkodhat azon, hogy tényleg ott tartunk már, hogy ennyi is elég azoknak, akik az elkúrással való szembenézést hiperaktivitással próbálják pótolni?
Sajnos így első látásra ott. Bár ha jobban megnézem másodikra is.
Ez a szégyen drága nertársaim az úrban, nem a makkos cipő.
Márciusi ifjak? Petőfi, Kossuth, Batthyány? Pilvax, Nemzeti Múzeum? Pákozd - Sukoró (nem úgy!), tavaszi hadjárat, Segesvár, Világos? Megvan még?
Hát a Landerer - Heckenast? A szabad sajtó?
Nem ezekről kéne inkább?

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr284314260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása