Marad? Ez a rendszer?

2012.07.17. 17:47

Dehogy marad köpcöském. Dehogy marad. Akármit is sugdosnak a füledbe a turbónyaloncaid, az a csúnya igazság, hogy mióta világ a világ, még nem volt olyan rendszer, ami maradt volna.
A tied se fog.
Nem akarnék én itten most rendszerelméleti fejtegetésekbe kezdeni, ezért aztán csak az ájemef meg a mi kis ungarise vircsaftunk alkotta rendszerecskét nézzük meg egy kicsit közelebbről.
Tudod azt, amelyikben a vicsorgós kipaterolás után mára már teljesen beléje van farolva a mi vitézlő gyorsnaszádunk az ájemefék kikötőjébe.
Mitagadás, télleg nagy mágusok ezek a hárombetűsök. Fél év alatt legalább háromszor tudnak a legádázabb ellenségünkből barátunkká válni, és viszont. Csodálnak is minket, mint az egyszeri parasztbácsi az állatkerti zsiráfot.
Ugye, hogy változott a rendszer, köpcös? Nem lassan, de azért változott.
Igaz ugyan, hogy ez a lassúság némi árfolyamemelkedésbe került nekünk, némi csődkockázatba, triplabóvliba, egypár kedves nemmegszorítás adóba, és a nyugdíjkasszák vagyonának az elúszásába. Ja és két évébe tízmillió magyarnak.
De ez nem számít. Neked legalábbis.
Annyira nem, hogy még mindig játszani próbálsz. A Lacát elküldöd a királyiba az Óber... szóval oda, a tárgyalóvargával odaszóratsz némi igazságmorzsát a vadbarmok elé, te meg a szalonkák keresztényi rémével kiállsz jópofizni, mintha semmi közöd nem lenne ehhez az egész változó rendszerhez.
Az van köpcöském, hogy ebből már nem jössz ki jól semmiképpen sem. Az a helyzet, hogy kiismertek. Nem hisznek neked és tudják hogyan kell veled bánni.
És ha így, vagy úgy elmennek, a rendszer már nem lesz ugyanaz.
Mint ahogy a bírókkal kapcsolatos alkotmánybírósági döntés után sem.
Azt hitted, már nincs gondod rájuk, most meg láthatod, hogy nem volt elég a haverok odaküldése, a jogkörök csorbítása, az elérésük megnehezítése. Nem egészen úgy működik a rendszer, ahogy elképzelted.
Mit lépsz most köpcös?
Elkezdesz velük harcolni megint? A nehezen összehozott tárgyalás árnyékában új frontokat fogsz nyitni? Beégeted magad megint néhány elmarasztaló strasbourgi emberi jogi bírósági ítélettel?
Kivetsz néhány különadót a kártérítésekre? Aztán sunnyogva visszakozol ahogy szoktad?
Most még megtehetsz bármit. Most még.
Aztán lassan vége lesz.
A rendszerednek. Is.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr664662656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása