Március nemzeti idusa

2011.03.16. 14:51

Nahálisten, ezen is túlvagyunk. Ezen a nagy nemzeti márciusiduson. Ezen az ósdi forradalomizén. Mer' kéremszépen mi vót az a pár nap cécó a régmúltban  a napjainkban zajló mindent elsöprő egyszeri és megismételhetetlen, legigazabb fülkeforradalomhoz képest.

Hát semmi.
És még finoman is fogalmaztam.
Az ünnep reggele a tőrvívóé volt. Igazi szakértőként szemlézte a kivont kardokat és öröm volt nézni, milyen délcegen vonul ez a fess ember.
Annyira, de annyira gyönyörű volt, hogy a kormányhű huszárlovak a meghatottságtól rögvest lónarancsot kezdtek potyogtatni. Ezt követően a közjogi méltóságosok és az őket kísérő egyéb népségek soványmalac vágtában átkutyagoltak a Nemzeti Múzeumhoz. Kivéve persze a... naki?
Hát maga a vezér.
Mimásér' persze, hogy ne fáradjon el a várva - várt nagymértékű rétorizálás előtt.
Az a gyanúm, az előző éjszaka azt a skizoid jellegű álmot találta látni az ő méltóságos szemeivel, miszerint ő két gombolyag volna, aki saját magával macskázik, merhogy miként lehetne másként, hogy nem igazán bírt egymással a belsőjében az européer soros elnök, meg az agresszív kismalac jellegű forradalommérnök.
Be is talált szólni magának rendesen.
Az őt körülvevő fizetett közönsége gyér tapsától kísérve.
A sokaság kevésbé, esetleg egyáltalán nem fizetett részének meg az volt a fő élvezeti érték, hogy valakit megint hibáztatni lehet. Hogy még mindíg itt vannak a gonoszok, akik rosszban sántikálnak.
Ha esetleg az előző nagyívű szónoklat óta elfelejtették volna.
A beszéd többi része, szót sem érdemel.
Talán esetleg annyit, hogy a Nagy Áprilisi Fülkeforradalom vezetője ezúttal is bölcs előrelátásáról tett tanúbizonyságot, amikor ezt a beszédét a jóisten szabad ege alatt abszolválta, mert ha ezeket a szavakat valami plafonféleség alatt ejti ki magasságos szájnyílásán, hát könnyen lehet, már a nemzeti gyász keserű napjait élnénk.
Apropó, keserű nap.
Azér' estefelé megnéztem volna a köpcös ábrázatát, amikor megtudta, hogy a kormány elleni civil tüntetésen többen voltak mint az ő lószaros dzsemboriján.


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke Facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr852744287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elhatalmasodik a „forradalmi” téboly! 2011.03.16. 20:22:34

  Kezdetben egy kicsit furcsa, de inkább megmosolyogtató kiszólásnak véltem a forradalmi jelzőt a 2010-es választási győzelemre. Úgy gondoltam, hogy majd szépen alábbhagy a hév, és elkezdenek kormányozni, a napi teendőkkel foglalkozni, és maj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása