Valahogy az  az érzésem, hogy talán könnyebb értelmezni a kormánynak és törvényhozásnak a nyári szünet utáni teljesítményét, ha történteket egyszerűen a magyar szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteinek tekintjük.

Merhogyugye itt van nekünk ez az országvédelmi terv, vagy mi.
Van ennek védelem szónak valami negatív fílingje mostanság. Erre azér felcsapja a fülét az, akinek már védték ezek a minimálbérét, a nyugdíját, ezét - azát. Mondván, hogy csak a javát akarják. Hát utólag kiderült, hogy nem csak akarták, vitték is. Most, hogy így az egész országot vették védelembe... hát szerintem fusson, ki merre lát, mer ahogy olvasom, saját magukon meg a gazdag cimbiken kívül szopóágra szalajtanak mindenkit. Fideszországban a proletár bajszokról lebillen a morzsa, a felső tízezer meg jobb lére szenderül.
Ez van. Ezt tudta kiverni a kicsi eszközéből a magyar közgazdász szakma vezető fantasztája, leánykori nevén a Matolcsyné férje.
Ide nekem adókat, százat, ezeret! Jövedékit, áfát, köfát, kofát, miegyebet. Ehhez még elhúzzuk a mocsadék uzsorások szája szélét és a haza fényre derül.
A bankoknak meg coki. A magyarok mögött ott áll a magyar állam, a külföldiek mögött meg ott fog. Nem állni, csak fizetni, mint a katonatiszt.
Miből is?
Hát az újabb mentőcsomagokból. Mi másból fizetne, ha már így rákapott az ízére. Most tényleg arra kell várni, hogy az az ember, akinek egy évvel ezelőtt még fogalma sem volt arról, hogy miért nem lehet további adósságok generálásával beindítani azt a csodálatos gazdasági programot, amelyről mindenki visította, hogy működésképtelen, és amely mára igen látványosan bukóban van, az fogja majd az országot kivezetni a csapdából?
Drága tököm, mi vár még ránk?
Minden egyes baromság után reméljük, hogy már nincs lejjebb. De ezek szerint mégis van. A félelmetes az, hogy ennél valószínűleg még sokkal lejjebb is lesz. Csak most még el sem tudjuk, merjük képzelni.
Merahogyígy elnézem, ez a Matolcsy nevű  jobbkéz formájú kesztyűbáb nem hagyja abba és csak veri tovább fáradhatatlanul.

                 

                  

 

Észbe kéne kapni, mielőtt el nem kezdenek néhányan lincselkedőt játszani, meg pogromokat alkotni, mert akkor már késő lesz.
Kezdetnek mondjuk felemelni a seggeket és a rezsimszolgák helyett kint az igazi életben szóba állni akár azokkal is, akik folyamatos műszakban becsülettel végigdolgozzák a napjaikat, minden egyes megkeresett forintjuk után levonják és befizetik utánuk az adókat és járulékokat, három hét után már zsíros kenyeret esznek és még mindig ők a célpontok. Nekik kell ugyanis megérteni és finanszírozni, hogy köpcösviki saját különbejáratú, lojális keresztény középosztályt gründol magának.
Bár még az is lehet, hogy a most következő hétvége bebizonyítja, hogy már elkéstek ezzel is.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr603265119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása