Az a helyzet, hogy a belvárosi zsúrpubik és lányismerőseik, valamint a hozzájuk csapódó jobb sorsra érdemes, mitsem sejtő vidéki ződek alkotta szervezetképződményről írni nem egy nagy truváj.

Nem érnek annyit. 
Hogy mégis koptatom a billentyűzetet miattuk, annak pusztán az az oka, hogy időről időre láttassam, hogy bizony nem mások ők, mint apró szarcsimbókok a kormánypártok valagán.
Álellenzék.
Már a hit is, hogy a választásokon való induláshoz szükséges ajánlásokat önerőből szedték össze, csak kevesek sajátja maradt annak idején. Ezen a megítélésen az sem tolt előre egy milliméternyit sem, ahogy szerepeltek a főpolgármesterjelölésben, keményen Tarlós alá vasvellázva az almot. A második kerületi visszalépekismegnemis játszódás meg már egyenesen a vicc nevű mappában landolt. Kommunikálhatnak és akciózhatnak bármit bárhogy, a pőre tények azt mutatják, hogy amint kialakulna valami szélesebb összefogásféle a kormány ellen, akkor ők azt megkísérlik szétverni.
Mer mire is gondoljak, amikor ez a Jávor nevű újdonsült fél éve még azt hablatyolta, hogy "széles körű ellenzéki összefogásra van szükség, mert nem az LMP jövője a tét, hanem a választás szabadsága és az ország kormányozhatósága”. Mostan meg, hogy körvonalazódik a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal nevű széles ellenzéki összefogás, ahogy szoktak, kifarolnak ebből is, merhogy "azt a posztkádárista holdudvart, amely az MSZP körül van, az LMP nyilván nem tudja és nem is akarja átvenni". Megspékelve mindezt egy kis gyurcsányozással.
Az sose árt.
A Jávornevű szánalmas szereplése Kálmán Olgánál ( http://tinyurl.hu/OgMI/ ) és megfutamodása Gyurcsány elől az M1-en ráadásul még nevetséges is.
Drága csimbókocskák!
Ha már úgyis akciózós kedvetekben vagytok, játsszátok azt, hogy párosával egymással szembe álltok és egy-egy összetekert választási törvénnyel elkezditek egymás fejét csapkodni. Hátha beleverődik mi is van abban leírva. Erről nem ejtenék több szót. Ha nem értitek, nincs is rá szükség. Ha viszont értitek, akkor próbáljátok azt is érteni, hogy nem az MSZP-vel, vagy a DK-val kell együttműködni, hanem a demokratikus ellenzékkel úgy összességében. Ahhoz, hogy valakivel egyetértsetek bizonyos dolgokban, nem szükséges, hogy mindenben egyetértsetek, mindenről egyformán gondolkozzatok. Ez ilyen egyszerű.
Már persze, ha valóban Orbánék leváltása a célotok.
Amúgy meg annyira előttem van, hogy a választás napján a szavazókerületek előtt LMP-s őrök állnak majd, akik egyben kérdezőbiztosok is, és kedvesen megérdeklődik a szavazópolgároktól, hogy posztkádárista hold, netán más égitest udvarának tetszenek-e lenni? Mer ha igen, akkor önök alienek és magukat mi nem vesszük át, úgyhogy lesznek szívesek másra szavazni.
Bár erős a gyanúm, hogy meg fogják ezt tenni kérés nélkül is.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr784051391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.02. 21:42:52

Gusztustalan vagy, teljesen érthető, hogy miért nem akar az LMP a hasonszőrűekkel összeállni.

neonbagi · http://neonbagi.blog.hu/ 2012.02.04. 15:27:14

@iii:
Igen.
A poszt is arról szól, hogy miért is nem akar az LMP bármelyik demokratikus kormányváltó szándékúval úgymond összeállni.
süti beállítások módosítása