Kövér gáz

2012.06.20. 16:33

Igazából nem akartam én foglalkozni ezzel a nagy nemzeti arcszőrzettel. Akkor sem, amikor a térdeit csapkodva röhögött, akkor sem, amikor amikor véget ért a szép emlékű kis magyar-székely apostolíróhamucsempészeti projekt, de még akkor sem, amikor - mint utólag az eredményből kiderült, szinte mérhetetlenül sikeresen - Erdélyben kampányolt az egykor szebb napokat látott székelyudvarhelyi hájfejű mellett.

kálaca1.jpg

Most ilyen elbaszott, szobrozós, újratemetős világ van. Elmúlik majd ez is.
Csak az a helyzet, hogy akad mindig egy-két ilyen hozzám hasonló elfajzott figura, aki nem hajlandó a kollektív memóriazavarra. Akik akár huszonakárhány évre is vissza tudnak emlékezni.
Most csak két idézet:

"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek." (Orbán Viktor, HVG, 1989. augusztus 26.)

"…elérkezett a pillanat, amikor már nem lehet tovább mellébeszélni, amikor állást kell foglalnunk. Ki az, aki komolyan gondolja, hogy Magyarországon társadalmi békének és demokráciának kell lennie, s ki az, aki számára ennek feláldozása sem nagy ár, lila ködökben gomolygó, homályos, nemzetinek hazudott célokért..." (Kövér László parlamenti hozzászólása,1992.08.31)

Az elsőhöz nincs mit hozzátenni. A második idézet meg egy másik megboldogult, nevezetesen Csurka István egykori írói munkásságának egy részére reagált. Ezzel együtt mélységesen igaz még ma is.
Tudom én persze, hogy az ilyen idézetek szemrebbenés nélkül pattannak le róluk, mintha soha el sem hangzottak volna, azonban szerintem nem tanulság nélküli, ha néha látjuk a kiindulási pontot is.
A megérkezésbe meg verik az orrunkat belefele nap, mint nap.
Javaslom, hogy mostantól a turulmadár helyett Magyarország hivatalos totemállata a kaméleon legyen. Meg még esetleg a táncospáva, de erről majd máskor.
Jogos a kérdés, hogy ha nem akartam, most mégis miért írok a partfisbajszú viselt dolgairól.
A válasz egyszerű: azért, mert a Nyirő ügy meg a Horthy kultusz más dimenzióba került azáltal, hogy Eli Wiesel visszaadta a kitüntetését.
Erre ugyanis felkapja a fejét a világ jobbik része és ezzel tisztában vannak a magasságosok is.
Azzal is, hogy mi lesz rá a válasz.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr94600927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

todor48 2012.06.20. 23:23:29

Azt azért még tegyük hozzá, hogy a bajszos meg a többi is, mind a késő Kádár-korszak korrupt pártfunkcinálisainak gyereke, akik a családból hozták magukkal ezt a "nekünk mindent szabad" mentalitást.Mert ugye midenki azért akkor sem keülhetett a Bibó-kollégiumba, ahol az akkori belügyminiszter, ma -Orbán jóvoltából- alkotmánybiró volt a kollégiumi vezető. /Szegény Bibó!/ Mert a keméleon-temészet csak igy érthető igazán.

neonbagi · http://neonbagi.blog.hu/ 2012.06.22. 12:15:26

@todor48:
Igen, ez is a történetük része. Akkor is, ha a magántörténelmüket is átírták már többször is.
süti beállítások módosítása