Lehet más a fityma

2012.08.16. 17:00

Írtam én már egyszer a "belvárosi zsúrpubik és lányismerőseik, valamint a hozzájuk csapódó jobb sorsra érdemes, mitsem sejtő vidéki ződek alkotta szervezetképződményről", vagyis az LMP-ről. Akkor sem tartottam őket sokra, tán még semmire sem, de a hódmezővásárhelyi választási játszódásukkal megint elrúgták nálam a pöttyöst. Gyáván nem megméretődni, senkit nem támogatni, sőt lefitymálni az ellenzéki indulókat, ez olyan igazi elempés cucc. Inkább odaláncolgatni, oligarcházgatni, de nem feljelenteni, ez is. Összefogás helyett megosztani, az is.
Csodálom ezeket az embereket, hogy gerinc nélkül egyáltalán fel bírnak kelni az ágyból.
Ugye ott volt 2010-ben a főpolgármesterjelölés. Kicsit később a második kerületi időközi választás, most meg Hódmezővásárhely. Akármit is szeretnének elhitetni magukról, nem mások ők mint a magyar politika fitymája. Ha valami történik, ők előbb-utóbb visszahúzódnak.
Minél több ilyen eset lesz, annál jobban megerősödik az a vélekedés róluk, hogy ők a Fidesz emlőjéből táplálkozó, a baloldal megosztására és fellazítására kitalált társulat. Mellesleg nekem ez a csodaszámba menő 2010-es "ajánlószelvénygyűjtésük" óta meggyőződésem.
Tulajdonképpen fölösleges őket győzködni, hiszen a nemösszefogás a ő küldetésük.
Bármit is hablatyolnak, a Fidesz leváltása az elegáns kívülállóként fanyalgó, "minden alternatíva büdös, nekem a tisztának" jellegű attitűddel nem kivitelezhető a gyakorlatban. Akkor sem, ha ehhez a kivihetetlen ügyhöz oda tud toborozni ismeretlen támogatottságú, úgynevezett civilszervezeteket is. Aki ezt nem fogja fel, az nem is akarja a váltást. Persze lehet, hogy nekik az is elég, ha törpepártként bejutnak a Parlamentbe.
Az is valami.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr164716050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.17. 09:10:33

Gusztustalan vagy, ez egy dolog. De ráadásul tájékozatlan is. A vásárhelyi LMP nem fitymálta le az mszp-s jelöltet (és nem az ellenzékieket), csak egyszerűen nem tartotta megfelelőnek. Világosan elmagyarázták a nyilatkozatukban, hogy nem gyávaságról van szó, hanem arról, hogy a két, közvéleménynek is tetsző jelölt közül egyikük se vállalta a Don Quijote harcot. Támogatásról meg különösen vicces beszélni annak fényében, hogy az MSZP rúgta fel a közös jelöltről szóló ellenzéki tárgyalóasztalt.

Egyébként a DK sem indul, róluk egy rossz szavad nincs, fura.

neonbagi · http://neonbagi.blog.hu/ 2012.08.18. 16:30:22

@iii
Választáskor a jelöltállítás időszakában, majd a kampányban alkalmatlannak tartani egy jelöltet, az nem lefitymálás?
Az, hogy a meglehetősen amatőr módon (kéretlenül) kiválasztani próbált jelöltek nem vállalták, az nem azt jelenti, hogy visszaléptek az indulástól?
A nem támogatás, az nem nem támogatás?
Mindez egyébként hogyan is szolgálná a Fidesz leváltását?

2012.08.21. 11:12:55

@neonbagi: Nem, az nem lefitymálás, az alkalmatlannak tartás.

Nem kéretlenül választották ki a jelölteket, azt az emberek javasolták. Nagy különbség.

A nem támogatás az nem támogatás, csak nem erről beszéltem.

Ha szigorúan vesszük, az LMP nem indulása mindenképpen erősíti az mszp-s jelöltet is. Ha indult volna, akkor meg azért ekéznék a szocik. De nem itt és nem most kell megverni a Fideszt, nem is lehet.

neonbagi · http://neonbagi.blog.hu/ 2012.08.21. 18:28:44

@iii:
Mielőtt válaszolnék, tisztázzuk: nem vagyok egyik pártnak, így a szociknak sem elkötelezettje, a saját véleményemet írom le több-kevesebb rendszerességgel.
1. Tehát azt sem kérték, hogy az emberek javasolják őket, tehát a kéretlenül lettek kiválasztva. Azt már csak csendesen kérdezem meg, ha netán egy jobbikost javasoltak volna és ő kijelenti, hogy vállalja, akkor mit csinálnak az ottani LMP-sek?
2.Arra számítasz, hogy jobb híján az LMP szimpatizánsok daját jelölt nem lévén, az MSZP-s jelöltre fognak szavazni? Egy kampány már csak olyan, hogy néha ekézik egymást jelöltek.
3. De igen. Itt is és most is és mindig meg kell kísérelni őket legyőzni, vagy minél jobban megszorítani.

2012.08.21. 18:44:23

Semmi gond nincs azzal sem, ha el vagy kötelezve valamerre.

1. Nem értem, mi a kiválasztással a problémád. Az emberek javasoltak neveket, ők meg megkérdezték, hogy vállalják-e. Jobbikost feltehetően nem kerestek volna meg, ez nem egy mechanikus dolog volt. Ennél demokratikusabb dolgot nehezen tudok elképzelni.

2. Igen, felteszem, hogy így lesz, jobb híján a szoci jelöltre fognak szavazni. Egymás ekézése rendben van, de itt arról van szó, hogy ha elindult volna a külön jelölt, akkor te (vagy más) ezt a cikket arról írtad volna, hogy miért indult el egyáltalán. Miközben az MSZP szakította meg a közös jelöltről történő tárgyalásokat.

3. Ez olyan kábé, mint amikor az ágyútűz elé zavarom a katonáimat. Semmi értelme nincsen. Esélye nincs megnyerni, de ha megnyerné, akkor meg tehetetlen lenne egy fideszes többségű önkormányzattal szemben.
süti beállítások módosítása