Nacionáldéj, benkhálidéj

2012.10.24. 17:42

Na megvót ezis. Máminthogy ez tegnapi nacionáldéj. Bár egy kissé kevésbé jött ki a hajrá pesti skacok, meg a Petőfi szobor - Práter utca - Corvin köz fíling, deazér az vót na.
Többet erről szó se essék. Tegnap se esett sokkal több.Vót viszont megin békemenet hála a jó istennek. Az vót a molinón, hogy ne mi nyerjük a leg... izé...nem leszünk gya..., ja ez nem most vót, most valami nagyobb baromság..., ja igen: nem maradunk adósok. Eztet bírta kitalálni a Népszabadság pártélet rovatának egykori szerkesztője, meg az ötös számú pártttagkönyv büszke tulajdonosa, aki újságírói pályafutásának egy röpke szakaszán szintén a legolvasottabb napilap fizetett alkalmazottja volt. Hogy mit is akartak ezzel kifejezni, azt még majd sokan sokféleképpen fogják magyarázgatni, bár erős a gyanúm, hogy nem fog sikerülni nekik értésig. Én a helyükben ezt a dumát toltam vóna magam előtt:

"Mondják meg mennyi hiányzik és előteremtjük"

Ez legalább tiszta beszéd. Aztán jöhet az, hogy Gyurikám írjál hozzá valamelyikhez még ötven milliárdot. Oszt kész. Ha ebbű nem ért mindenki, akkor senki.
Aztán beszélt is a köpcös az elejbe járuló népének. Erről ennyi kábé elég is. Legfeljebb még annyi, hogy ennél a terméknél a habonyárpi gyártott már jobbat is.
Aztán vótak még a jobbikékok páran, az utat nekünk, mindenki húzzon a picsába beszólással.
Egyre kevesebben és egyre belterjesebben.
Volt még a DK is egy megszokottan jó szinvonalú Gyurcsány beszéddel, de teljesen a perifériára szorulva, és ahogy kinéz oda is ragasztva.
Meghát volt a milla.
Megmondom őszintén, hogy eddig nem hittem bennük. A százezer lájk ( köztük az enyém is ), az nem százezer tag. Nem hiszek a pártellenességben és a kirekesztve összefogásban.
Tegnap sem győztek meg. Ők nem.
A Bajnai igen. Egy napig.
Érdeklődve várom, hogyan gondolják az együttműködést. Hogyan viszonyulnak majd a pártokhoz? Ki fog jelölteket állítani? Lesz saját aktivista hálózat, vagy majd a csatlakozó szervezetek aktivistáira számítanak? Ki fog például plakátolni, szórólapozni, pénzt gyűjteni? Nem a belvárosban, hanem vidéken a kistelepüléseken?
Nem akarnék én ünneprontó lenni, de az idő vészesen fogy és néhány jól sikerült beszéddel nem lehet leváltani a köpcöst.
És csak csendesen mondom, bár üvölthetném is, hogy lájkolással sem.
És még valami.
Tegnap a millatüntetés szervezői ahelyett, hogy a rendőrökre mutogattak volna, vezényelhettek volna a megjelent tömegnek néhány népi rigmust a jégbüfé előtti maroknyi csapatnak, csakhogy tudják merre hány méter. Alighanem kisebb lett volna az ábrázatuk, ha több tízezren közlik velük hangosan, hogy mik is ők és hova is valók.
Ugyanezzel a módszerrel üzenni is lehetett volna a csak pár száz méterre leledező polgári hömpölyösöknek, hogy hé, mi is itt vagyunk.
Kéne még írni az MSZP-ről, de nincs mit.
Nem voltak ugyanis sehol.


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr94867917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása