Tudom, háperszehogy tudom, bizonyos szint fölött már nem illik írni a Szíjjártóról. Mostan nemis igazából az ország legfőbb zselés cövekjéről lesz szó, hanem az ő gyerekkori győri fidelitasos cimbijéről, az ő focistatárs házicsicskájáról, a Benkő Szilárd nevezetű fehérjehalmazról.


Mindenekelőtt azonban néhány szó az ő drága papájáról, az egykori fidesz által támogatott neszmélyi polgármesterről:

"Sok tízmilliós mínuszt, hamis okiratokat, zűrzavart, üres szekrényeket, vagyonvesztést hagyott hátra Benkő Ferenc, Neszmély minap lemondott független polgármestere, aki "civilben" MDF-es politikus. A rendőrség nyomoz, a falunak pedig postabélyegre sem igen telik."
Teljes cikk:

http://nepszava.hu/articles/article.php?id=47604

Egy kicsit bővebben a Neszmélyi Hírekből:

http://neszmely.hu/sites/default/files/ujsag/2011_05.pdf

A drága papa ügyeiben felmerült Szilárdka neve is itt-ott, de a helyi rossznyelvek szerint a büntetőeljárás visszalépésre kényszerítette a családszerető gyermeket a folyamatban lévő ügyekben.
Akárhogyis volt, már soha nem fog kiderülni, hogy profitált-e ez az áldott jó gyermek is a papa üzelmeiből, netán a Párt kasszájába vándorolt-e a java.
De vótak ennél konkrétabb ügyek is:

"Tegnapig bizonyíthatóan azt lehetett tudni, hogy a győri gazdasági bizottság 950 ezer forintot ítélt meg a Medici Travel Bt.-nek, amelyben az ügyvezető Radnóti Ákos (családi vállalkozásról van szó), a Fidelitas győri elnöke; illetve a Lilienthal Bt.-nek, amelyben pedig Velin Csabának (ő többször indult fideszes jelöltként a képviselő-választásokon) van családi érdekeltsége – ez utóbbi támogatást aztán az utolsó pillanatban, múlt hét csütörtökön visszavonta a közgyűlés, mert kiderült, a cég budapesti székhelyű, így nem is indulhatott volna a pályázaton.

Tegnap aztán Gergely Zoltán bejelentette, a Radnóti család újabb összegeknél érdekelt: az apa és az egyik fiú tulajdonában is lévő Kézimosó 2006 Kft. ugyanis 800 ezer forintot kapott, a két „radnótis" cégnek így 1,75 milliót szavaztak meg a nyolcmilliós keretből.

S van még egy tétel a listán: Petrovicz Attila fideszes részönkormányzati képviselő számára az E-Csoport Tervező Kft. útján 400 ezer forintot ítéltek meg.
 
Benkő Szilárd, Szijjártó Péter személyi titkára cégének, az F. Component 99 Kft.-nek 1,764 millió forintot folyósítottak politikai tanácsadásra, miközben a cég főtevékenysége a hangszergyártás.
Forrás:
kisalföld.hu
Ez utóbbi mutyiügyből per is keletkezett, ami azzal végződött, hogy az ügyet megszellőztető szoci politikus "tényállítást" fogalmazott meg.
De ez már a múlt.
Benkő "sziszi" 2010 után Megbecsült futsalltárs és minisztériumi tanácsadó lett a miniszterelnökségnél bő nyolcszázezres fizetéssel és kocsihasználattal, mígnem elérkezett a pillanat, amikor a kiemelt hajzseléfogyasztóból külügyminiszter lett, szisziből meg végzettség híján kvázi kabinetfőnök.
Hát valahogy így megy ez korrupcisztánban.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr346905881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása