Orbán sztájl

2013.01.10. 16:47

Hámitmongyak köpcöském, nagyon úgy néz ki, hogy mostanában ezek itten nem a te napjaid. Azér nem, mer a népek mostanra már kiismerték a... khm... sajátos személyiségszerkezetedet. Sőt megtanultak már nernyelven is. A hülye propagandádat már csak a békemenetisták, meg a mélyhívők veszik be. Mondjuk az igaz, hogy ők viszont tövig. Aztán meg az a csúnya helyzet, hogy az ő számuk  is folyamatosan csökken.
Ezt szerintem tudod te is pontosan, méri neked jó pénzér a nézőpont rendszeresen.
Tudod köpcöském, az a baj, hogy nem érted a világot magad körül. Ha kimész külföldre, csak egy pocakosodó sudribunkó törpeméretű hájképletet látnak benned, aki zsebrebaszott kézzel téblábol körülöttük és sunnyog, hátha elfelejtették már a beígért sallerokat, meg a kokikat. Fel kéne fognod, hogy az ő emlékezőképességük hosszabb, mint öt perc és azt is, hogy a kétharmadod ott szart sem ér. Érthető, hogy nem is érzed magad jól közöttük. Én megértelek. Én sem érezném jól magam, ha nekem is a közös ebédnél mindíg a hokedlira terítenének.
De ez még a kisebb baj.
A nagyobb az, hogy az itthoni világot sem érted.
Itt van például ez a nemtandíj sztori. Már igazán megtanulhattad volna, hogy a mai világban okos ember nem hazudik olyat, amit két kattintással könnyedén meg lehet cáfolni. Jó, tudom, hogy neked ez magas, hiszen egy okostelefon egy picit bonyolultabb szerkezet, mint egy hurkatöltő, de kérdem én egy kevés tisztelettel, mire fizetsz ki milliárdokat a tanácsadóidnak a közösből? A habonyárpi, meg a Birnbaum & Finkelstein közül valamelyik csak érti, hogy fölösleges pofátlanul hazudni a diákoknak, mert van náluk olyan cucc, amivel tüntetés közben is veszik az adást és utánanéznek. Sőt cáfolnak, szervezkednek és még hülyét is csinálnak belőled a weben. Amint a mellékelt ábra mutatja, nem tudod őket kijátszani sem egymás ellen, hiába fröccsöztél a fiatal cselédeiddel az általad olyannyira lefitymált romkocsmahivatalban. Lassan kezdhetsz megbarátkozni a gondolattal, hogy nem fogják abbahagyni. Nem fogják, mert a jövőjükről van szó.
Ami veled ellentétben nekik még van.
Aztán meg itt van ez a regisztrációbukta.
Verted rendesen átfele mindenen, még az ádercsicskával is eljátszattad fékellensúlyt, oszt mi lett a vége? Hiába kutyázták le magukat a különvéleményes különítményesek az Alkotmánybíróságon, nem tudták hozni a tutit, te meg égsz, mint a genfi gatyagyár. A mutatványnak annyi. Nem is értem miért köllött eddig elmenni. Ott vannak neked még a módosított körzethatárok, az egyforduló, a hatumák levélbenszavazása és a saját választási szerveid.
Mit izgulsz? Bármelyik hülye ötletedből három nap alatt törvényt gyártanak a felcsuton kasztingolt hasznos idiótáid. Egy hét alatt meg akár az alkot... izé, alaptörvénybe is beleírják neked. Mire esetleg odakerül, addigra az alkotmánybíróság is ki lesz pucolva.
Annyira szart mért a nézőpont, hogy még ez sem elég?
Na majd rezsicsökkenés kiránt a szervesanyagból. Vagy nem. Majd leszel szives elmagyarázni az önkormányzatoknak, hogy a még jobban veszteségessé váló távhőcégeik és fűtőműveik költségeit miből finanszírozzák. Az energetikai cégek válaszlépéseit meg még el sem tudod képzelni. Biztosan nem fogják áthárítani a fogyasztókra a vesztesgeiket. Mint ahogy a tranzakciós adót és a többi különadót sem hárították.
Na de amint látom, barom ötletben nincs hiány. Mámegis találtátok a csodaszert. A tizenharmadik havit. Csak arra vigyázz, nehogy valamelyik negyednótás szóvivő a nyugdíjak megvédéséről toljon valami csasztuskát, mer olyan má vót. A lenyuggerezett idősebb korosztályt is ennyire hülyének nézed?
Mintha kapkodnál egy kicsit köpcöském.
Meg tudlak érteni.
Nincs már messze az a nap, amikor beóvakodik az aktuális csicskád az focipálya méretű irodád ajtaján és elrebegi a klasszikus mondatot:
Nem azt mondták főnök. Hanem azt mondták, hogy menjünk a picsába.
És ha így elmehetsz, az még a jobbik eset lesz.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr295010430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása