Ebbe az egész októberi forradalmi cuccba aza jó, hogy má túl vagyunk rajta.
Merhogy még egykét nap, oszt lejön a jónép erről a tripről is.
Nadebazmegaddig!
Először is itten van a fő, hogyúgymongyam sorskérdés. A tüntimatek. Hányan vótak ittmegott.
Ez má legalább annyira égő, mint amikor az egyszeri férfinak láccó halmaz dugás után monomániásan érdeklődik, hogy ugyan jóvót-e a jobb sorsra érdemes nő(vagymás)neműnek.
Mermitmongyak teszemaszt a békemenet nevezetű abszurd performanszról?
Annyian vótak, ahány buszravalót, plusz napidíjat kiperkáltak orbánék.
Íme:

békebusz1.jpeg

békebusz2.jpeg

Nincs ebbe semmi kivetnivaló. Vót má ilyen, a nagy példakép is így csinálta:

békekép1.jpg

Nem árt, ha tuggyuk.
Meg asse, hogy micsoda egy szerencsés egy népek vagyunk mi. Merhogy mekkora mázli, hogy aki a rendszerváltás után baloldalinak mondta magát, az mind szemét közénk lövető, vagy annak leszármazottya, aki meg jobboldalinak mondta magát (és kommunista maradt, de mindegy), az meg pont mind a rendszert belülről rohasztotta és most vagy ott feszít a köpcös mellet a pódiumon, vagy ott csoszog a békmenetben.
Micsoda szerencsés véletlen, hogy pont így oszlott meg.
Meg azis, hogy annak idején a belügyminiszter vejének szárnyai alatt a jogi karon, meg a bibó koleszban csupa osztályidegen ellenálló nevelkedett, osztán micsoda helyre kis verbális keresztény-konzervatív nemzeti jobboldal rittyent belőlük.
Efelől nézve épeszű embernek szart se ér  a köpcös hősökterei pátoszos komcsizása.
A közénklövetős duma is érdekes bukét kap, ha elolvassuk Nyitrai András szavait, amelyeket a 2006-os tévéostromot értékelő parlamenti bizottsági ülésen adott elő a FIDESZ képviseletében:

...."Elhangzott itt több soron - és itt jönnek a kérdések -, hogy a rendőri állománynak olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert. Szeretném megkérdezni, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van. Azért mondom Petrétei miniszter úrnak külön, mert a bemutatkozásakor én már egyszer ezt nagyon hangsúlyosan felvetettem, hogy Magyarországon a polgárok - és a rendőr is polgár - önvédelmi joga sehol a világon nincsen tiszteletben tartva. Micsoda dolog az, hogy ilyen esetben kvázi külön megtiltják a rendőrnek - ha ez így történt, és erős a gyanúm, hogy így történt, mert ezt többször hangsúlyozták -, hogy önmaga testi épségét megóvja. És most teljesen függetlenül attól, hogy ott mi történt, akárhol történik ilyen, szerintem ez végtelenül lelkiismeretlen parancs, ha ilyen parancs volt."

Szóval elmodhattyuk, hogy a nemzeti ünnepen a köpcös közpénzen celebrált ceremónián pofánhazudta a közpénzen toborzott önfeledten tapsikáló odalogisztikázott híveit.
Gratulálok.
Azé nem hagynám szó nékül ezt a szerencsétlen ellenzéket se.
Hátjóemberek, az a csúnya helyzet, hogy a köpcös felőletek teljesen nyugodt lehet. El van ez kúrva ugyanis, csak a vak nem lássa.
Meg az Attis, meg a Bajnai, meg kendermagos.
Fontos nap vót ez csórikáim. Most vált nyilvánvalóvá, hogy az a fajta ellenzéki modell, amit kitaláltatok, látványosan megbukott.
Azér drága cimboráim, mer ha tetszik, ha nem, a Fletó ott van és ott is lesz mindíg, ahol csak kell és nem tudjátok megkerülni.
Lehet megsértődni, de ez van.
Ráadásul, ha arra számítotok, hogy a parlamentben kibbekkelitek a következő ciklust, mialatt a köpcösre és csapatára ráomlik ez a szarhegy, amit összehordtak és akkor majd ti jöttök, hát nagy tévedésben vagytok. A másfél milliós békemenetes tábor ugyanis még a szarhalom alatt sem fog megvilágosoni és elpártolni a vezénylő tábornokától.
Úgyhogy ennyi vót.
Márszej, Irapuátó, etc.
A ti időtök lejárt. Úgy, hogy el se kezdődött.
Végezetül mácsak annyit, hogy érdekelne, a fiatalabb generáció vajon milyen képet alakított ki arról, hogy mit is ünnepelt az ország október 23-án.
Talán ilyet:



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr305599466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trashr5 2013.10.25. 21:03:56

hát wazze! igazad van
süti beállítások módosítása