Mentelmi mantra a Ma reggelben

2011.05.06. 13:07

A királyi televízió ma reggeli fideszkelte című agitprop blokkja Szemközt elnevezésű részének vendége Gyurcsány Ferenc mentelmi ügye kapcsán Dr. Rubovszky György, az Országgyűlés Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke volt.

Aki akarja, megnézheti, itt a link:

http://premier.mtv.hu/Hirek/2011/05/06/08/Majus_17_en_dont_a_mentelmi_bizottsag_Gyurcsany_Ferenc.aspx

A mintegy tizenkét perces akció szép kényelmesen hozta azokat az információkat, amelyek már tegnap napvilágot láttak a médiában, azaz kellemesen semmitmondó, érdektelen és unalmas volt.
Érezhette ezt Szajlai Csaba is, aki a Magyar Hírlap nevében kérdezett, ezért megkínálta az egyébként végig igen korrektül nyilatkozó elnököt a jobboldal évek óta hangoztatott mantrahalmazának egyik fényesen csillogó darabkájával:

"...korábban gyakorlat volt, hogy bűnözők mentelmi jog mögé bújva kapnak mentességet..."

Rubovszky doktor ezt a magyar tudatvilágba gondosan beégetett kijelentést cáfolta. Szajlai, látván, hogy ez most itt nem fog bejönni, nem is feszegette tovább a témát.
Nem feszegette, mert a nem kevés munkával már szinte a jobboldali eredtmítosz részévé suvickolt buzzword életben tartása fontosabb annál, mint hogy pont egy éppen illetékes kormánypárti bizottsági elnök tegye tönkre a nagy nyilvánosság előtti cáfolatával.
Azért sem, mert drága nertársaim az úrban, ez a duma (is) egészen egyszerűen, szemenszedett hazugság.
Szinte látom lelki szemeimmel az olvasásban eddig eljutó hívek vérbe boruló szemét, a dagadó nyaki ereket, a dühödt billentyűzetrongálást.
Hogy merem én megkérdőjelezni azt ami tény, hiszen ez köztudott?
Hát úgy, hogy utánanéztem még tavaly áprilisban, mégpedig pont a mérhetetlen szókészlettel operáló miniszterelnöki szóvivő felszólítására.
Az eredményről írtam is, annak idején:

http://bagolyfeszek.nolblog.hu/archives/2010/04/13/A_Szijjarto_a_mentelmi_jog_meg_az_igazsag/

Ha esetleg valakinek nincs kedve, vagy ideje elolvasni, itt a lényeg:

"Az elmúlt ciklusban az igazságügyi szervek nyolcvankilenc esetben fordultak az országgyűléshez mentelmi jog felfüggesztése tárgyában.
A nyolcvankilenc esetből tizenegy volt közvádas ( ha úgy tetszik, köztörvényes ) ügy.
Ezek a következők:

Császár Antal ( akkor még FIDESZ, később független ) mentelmi jogát 2006 júniusában adócsalás és és magánokirathamisítási ügyben mind a Mentelmi Bizottság, mind az Országgyűlés felfüggesztette.

Dr. Lázár János ( FIDESZ ), 2007 március, közúti baleset gondatlan okozása, a bizottság és a parlament is felfüggesztte a mentelmi jogát.

Dr. juhászné Lévai Katalin ( MSZP ) 2007 szeptember, közokirathamisítás, a bizottság saját kérésére felfüggesztette a mentelmi jogát, a parlament nem.

Lengyel Zoltán ( FIDESZ, független, kisgazda ) 2007 október, hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés, becsületsértés, a bizottság és a parlament is felfüggesztette a mentelmi jogát.

Gusztos Péter ( SZDSZ ) 2008 február, számvitel rendje megsértése, a bizottság és a parlament is saját kérésére felfüggesztette a mentelmi jogát.

Dr. Simon Miklós ( FIDESZ ), 2008 június, jogtalan gazdasági előny megszerzése, sem a bizottság, sem a parlament nem függesztette fel a mentelmi jogát.

Bencsik János ( FIDESZ ) 2008 szeptember, különleges személyes adattal visszaélés, sem a bizottság, sem a parlament nem függesztette fel a mentelmi jogát.

Dr. Karsai József ( MSZP ) 2009 február, kényszerítés, a bizottság igen, a parlament nem függesztette fel a mentelmi jogát.

Lengyel Zoltán ( FIDESZ, független, kisgazda ) 2009 február, zaklatás, a bizottság igen, a parlament nem függesztette fel a mentelmi jogát.

Szabados József ( MSZP ) 2009 február, hűtlen kezelés, magánokirat hamisítás, a bizottság igen, a parlament nem függesztette fel a mentelmi jogát.

Dr. Dávid Ibolya, Herényi Károly ( MDF ), 2009 október, személyes adattal visszaélés, kényszerítés, sem a bizottság, sem a parlament nem függesztette fel a mentelmi jogukat.
( Forrás: www.parlament.hu )

Tessék mondani, akkor ki is bújt és hova?

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neonbagi.blog.hu/api/trackback/id/tr592882118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása